Onboarding

MIJN WELCOME TO VIBE – ONBOARDINGWEEK

Vibe Group is een snelgroeiende organisatie. Elke maand verwelkomen we nieuwe ‘Vibers’ tijdens onze kennismakingsweek ‘Welcome to Vibe’. Bastian Peters werkte als Talent Acquisition Consultant bij Vibe Group in Düsseldorf. Hieronder vertelt hij over zijn onboarding.

VAN REFLECTIE NAAR ACTIE

Ik ben Basti en ik heb als Talent Acquisition Consultant voor Vibe Group in Düsseldorf gewerkt. Vóór mijn carrière bij Vibe Group, werkte ik voor verschillende grote Amerikaanse bedrijven in de retail en logistiek, en had ik ook een eigen bedrijf in de e-commerce.

Na deze verschillende ervaringen keek ik terug op mijn carrière en constateerde ik dat ik veel behoefte had aan open communicatie en doorgroeimogelijkheden. Dit maakte de keuze voor Vibe Group logisch voor mij. De directe en transparante communicatie vielen me meteen op, vooral tijdens gesprekken met Sander Blankendaal, de directeur in Düsseldorf. Vibe Group biedt bovendien aantrekkelijke carrièrekansen omdat het als een 'scale-up' opereert, waar elke medewerker een cruciale rol speelt in de groei van de organisatie.

INSPIRATIE EN SPORTIVITEIT

INSPIRATIE EN SPORTIVITEIT

De 'Welcome to Vibe'-week begint op het hoofdkantoor in Amsterdam, waar alle nieuwe medewerkers hun eerste werkweek doorbrengen. Samen met een collega reisde ik vanuit Düsseldorf naar Amsterdam, nieuwsgierig naar wat ons te wachten stond. Het indrukwekkende uitzicht vanaf de 12e verdieping van het hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid maakte meteen al impact.

De eerste dagen waren inspirerend, met toespraken van oprichters Daniël Visser en Bernd van Baars, en andere leidinggevenden. De nadruk op het creëren van een prettige, familiaire werksfeer was duidelijk in persoonlijke toespraken waarin niet alleen werd ingegaan op werkgerelateerde vragen maar ook op meer informele onderwerpen.

Sportiviteit is essentieel bij Vibe Group, dit wordt dan ook enorm aangemoedigd. Zo zorgt het ‘Vitality Vibes’ programma ervoor dat iedereen de kans krijgt om actief te blijven. Dit merkten wij gelijk toen we op de tweede dag een spinningles mochten volgen bij de Rocycle-studio om de hoek.

TRAININGEN EN ‘FRIDAY DRINKS’

Het tweede deel van de 'Welcome to Vibe'-week omvatte diverse trainingen, waaronder professionele cursussen over onder andere communicatie en sociale media. Tijdens groepsactiviteiten konden we niet alleen onze nieuwe collega's beter leren kennen, maar ook als team groeien.

De week werd afgesloten met de 'Friday Drinks', een belangrijk ritueel bij alle vestigingen van Vibe Group. Het is een moment om als team te toosten op een succesvolle week en het weekend.

Ik voel me een viber

De eerste week overtrof al onze verwachtingen. Vanaf dag één konden we kennismaken met alle nieuwe medewerkers en sleutelfiguren binnen Vibe Group, waardoor we ons direct onderdeel voelden van het team. Naast de doorgroeimogelijkheden en carrièrekansen, was het vooral de sterke teamgeest en familiaire sfeer die mij ervan overtuigden dat ik hier op de juiste plek ben. Zoals ze zeggen: "Teamwork makes the dream work ;-)".