Mijn Welcome to Vibe – onboardingweek

Vibe Group is een snelgroeiende organisatie. Elke maand verwelkomen we nieuwe ‘Vibers’ tijdens onze kennismakingsweek ‘Welcome to Vibe’. Bastian Peters werkte als Talent Acquisition Consultant bij Vibe Group in Düsseldorf. Hieronder vertelt hij over zijn onboarding.

Hoe ik mijn ‘Vibe Group journey’ ben gestart

Ik ben Basti, een dertiger alweer, en ik werk als Talent Acquisition Consultant voor Vibe Group in Düsseldorf. Voordat ik voor Vibe Group koos, werkte ik voor verschillende grote Amerikaanse bedrijven in de retail en logistiek, en ik heb ook een eigen bedrijfje gehad in de e-commerce.

Nadat ik veel ervaring had opgedaan bij mijn vorige werkgevers, was het tijd om terug te kijken op mijn carrière. Wat ik vooral gemist heb gedurende mijn loopbaan was open communicatie en doorgroeimogelijkheden c.q. carrierekansen Voor mij persoonlijk was het besluit om naar Vibe Group over te stappen daarom ook niet zo moeilijk. De open communicatie viel mij meteen tijdens de eerste gesprekken op. Sander Blankendaal, directeur van de vestiging in Düsseldorf, beantwoordde al mijn vragen, liet me transparant alle mogelijkheden zien en legde me de visie van Vibe Group uit. Vibe Group biedt bovendien erg aantrekkelijke carrièrekansen, omdat ze als ‘scale-up’ werken, wat inhoudt dat elke medewerker een belangrijke bijdrage levert aan de groei van de organisatie.

Een onboarding ervaring die al mijn verwachtingen overtrof

Welcome to Vibe – deel 1: Getting to know Vibe Group

Om te beginnen wil ik je een inkijkje geven in het onboarding-programma, de zogenaamde ‘Welcome to Vibe’-week. Alle nieuwe medewerkers van de Vibe Group worden uitgenodigd hun eerste werkweek van maandag tot en met vrijdag op de hoofdvestiging van Vibe Group in Amsterdam door te brengen.

Vibe Group hoofdkantoor op de zuidas in Amsterdam

Op maandagochtend reisde ik samen met een andere nieuwe medewerker van Düsseldorf naar Amsterdam. We wisten niet precies wat ons te wachten stond en waren erg benieuwd naar de kennismakingsweek. Bij onze aankomst in Amsterdam waren we meteen al erg onder de indruk. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam-Zuid, en vanaf de 12e verdieping hadden we een prachtig uitzicht over de hele stad!

De eerste dagen waren erg inspirerend: we konden uitgebreid kennismaken met Vibe Group. Oprichters Daniël Visser en Bernd van Baars en andere leidinggevenden hielden inspirerende toespraken.

Vibe-group-founders-daniel-visser-bernd-van-baars
Founders Daniël Visser en Bernd van Baars

Het was erg mooi om te merken dat  Vibe Group graag van begin af aan een prettige, familiaire werksfeer creëert. Dat zag je ook terug in de persoonlijke en toegankelijke toespraken die werden gehouden. Of je nu een werkgerelateerde vraag stelde of iets wilde weten over voetbal of andere vrijetijdsactiviteiten, elke vraag werd met veel humor beantwoord.

een sportieve activiteit in de Rocycle-studio

Het sportieve aspect is erg belangrijk binnen Vibe Group. Omdat sport een positieve invloed heeft op de fysieke en mentale gezondheid, werd ons een sportieve activiteit in de Rocycle-studio aangeboden. Deze activiteit bestond uit 45 minuten spinnen in een bijzondere ruimte van de Rocycle-studio. Dit was erg leuk om te doen.

Daarnaast werden we als groep gedurende de week op meerdere dagen met verschillende medewerkers van Vibe Group voor etentjes uitgenodigd, zodat we elkaar in een ontspannen setting beter konden leren kennen.

Welcome to Vibe – deel 2: training en vrijdagmiddagborrel

Het tweede gedeelte van de ‘Welcome to Vibe’-week bestond uit verschillende trainingen. We kregen zeer professionele cursussen op het gebied van communicatie en sociale media. Met name tijdens de groepsactiviteiten konden we onze nieuwe collega’s beter leren kennen en als team naar elkaar toe groeien.

De eerste week werd afgesloten met de ‘Friday Drinks’ op een eventlocatie in de buurt van het kantoor. De Friday Drinks zijn ook erg belangrijk binnen Vibe Group. Ze worden in elke vestiging in Nederland, België en Duitsland georganiseerd. Bij de Friday Drinks gaat het erom als team een toost uit te brengen op een succesvolle week en op het weekend.

Klaar om deel uit te gaan maken van Vibe’s unieke sfeer en team spirit

Alles bij elkaar hebben we in deze eerste week veel positieve indrukken opgedaan. De week heeft al onze verwachtingen overtroffen! Wat we vooral waardeerden, was dat we vanaf dag één alle nieuwe medewerkers en belangrijke mensen binnen Vibe Group konden leren kennen. We hadden vanaf de eerste seconde het gevoel onderdeel te zijn van Vibe Group.

Zoals je waarschijnlijk al is opgevallen, heerst er bij Vibe Group een sterke teamgeest en familiaire sfeer. Naast de bijzondere doorgroeimogelijkheden en carrièrekansen, die ik hierboven al heb genoemd, waren dit de doorslaggevende punten die mij tot een overstap naar Vibe Group hebben bewogen. Dit waren precies de punten die ik bij mijn vorige werkgevers miste!

Hoe zeggen ze dat zo mooi: “Teamwork makes the dream work ;-)”.

Ook werken bij Vibe Group?

Wil je meer weten over werken bij Vibe Group in Düsseldorf en ben je ook geïnteresseerd in een overstap of persoonlijke ontwikkeling? Mail naar jobs@vibegroup.de.

Feel the Vibe en word een Viber!


Creating your future onboarding group april 2022