Life Long Learning: hoe Inge manager werd

De ontwikkeling van onze medewerkers is van enorm belang binnen Vibe Group. Er zijn veel mogelijkheden om als consultant bij Vibe Group een grote groei door te maken. Mede dankzij ons uitgebreide Learning & Development programma  maken jaarlijks een aantal consultants de stap richting management. Zo ook Inge Verbraak, zij is onlangs begonnen als manager van een eigen team binnen ons niche brand Visser & Van Baars.

Inge kwam in 2016 binnen bij Vibe Group als resource consultant. “Ik begon echt onderaan de ladder. Ik had geen ervaring met staffing en ik had in het begin geen idee waar ik aan begon.” In vier jaar tijd heeft zij al veel stappen mogen zetten op het gebied van persoonlijke groei, zo werd ze in 2019 Top Performer. En haar ambitie rijkt nu verder. “Mijn drive die ik had om Top Performer te worden, dat is nu omgezet naar een drive om het beste team te vormen.”

ANDERE INGE

Inge schiet in de lach wanneer haar wordt gevraagd wat zij de persoon zou willen meegeven die vier jaar geleden voor het eerst het hoofdkantoor van Vibe Group binnenliep. “Ik denk dat dat iets is wat ik mijzelf de rest van mijn leven zal meegeven: wees niet zo streng voor jezelf. Ik wil het altijd goed doen en de beste zijn. Daardoor ben ik Top Performer geworden, maar je maakt het jezelf af en toe wel moeilijk. Het is een goede eigenschap met een hele grote valkuil, waar je je bewust van moet zijn. ”

Inzicht krijgen in je persoonlijke eigenschappen is een van de speerpunten van ons L&D-programma. Binnen Vibe Group hebben wij meerdere carrièrepaden uitgestippeld, en binnen die paden krijgen consultants verschillende trainingen. “Ik heb denk ik de grootste groei doorgemaakt toen ik het traject inging om principal consultant te worden. Toen werd mij echt een spiegel voorgehouden, en daar trek ik nu nog steeds lessen uit.”

De toekomstige manager doelt hiermee op een eigenschap die zij bij zichzelf ontdekte. “Bij mij ging het om een stukje zelfacceptatie. Als ik geen succes had, voelde ik mij een minder persoon. Maar dat slaat natuurlijk nergens op. Of ik die ene plaatsing nu wel of niet doe, ik ben geen andere Inge.”

ZOEK NAAR VERBETERING

De lessen die Inge geleerd heeft tijdens haar werk bij Vibe Group en tijdens de interne opleidingsprogramma’s gaat zij nu inzetten binnen haar eigen team. Vooruitkijkend op haar nieuwe rol binnen de organisatie begint Inge te glunderen. “Het leukste is dat ik nu een eigen Big Data team mag gaan bouwen.”

Ze heeft al een duidelijk beeld van hoe haar team eruit moet zien. “Ik vind samenwerken enorm belangrijk en zou het mooi vinden als mensen binnen mijn team elkaar ook plaatsingen gunnen. Ik wil mensen die zichzelf willen verbeteren, en dat zal altijd anders zijn dan hoe ik dat zie. Maar zolang je maar je best doet en op zoek bent naar verbetering, hoe klein dat ook zal zijn. Dan pas je wel in mijn team.”

Dit slaat goed aan op ons Life Long Learning-principe. Hierbij draait het niet alleen om kennis van de IT-niche waarin je werkt, maar ook om persoonlijke inzichten. Zo heeft Inge zich kunnen ontwikkelen van resource consultant naar principal consultant tot teammanager.

TOP PERFORMER

In haar eerste vier jaar bij Vibe Group en Visser & Van Baars heeft Inge veel professionals naar een nieuwe baan mogen begeleiden en voor veel opdrachtgevers de perfecte kandidaat gevonden. Het doel om Top Performer te worden had zij al meer dan een jaar in haar hoofd. “Ik was erg trots toen ik wist dat het ook echt ging lukken. Het gevoel dat je het gewoon flikt en op nog best een relaxte manier ook. Ik ben altijd bij mijzelf gebleven.”

Voor het komende jaar hoopt Inge een goed team op te bouwen. “Dat is stap 1, het liefst een team wat richting de zes tot acht personen gaat.” Lachend sluit ze het gesprek af: “Maar daar hoort dan wel iemand bij die op termijn zelf Top Performer wordt, zo ben ik dan ook wel weer.”

Ben jij na het lezen van dit verhaal enthousiast geworden om jouw carrière binnen Vibe Group te beginnen? Klik dan hier, en wie weet bouw jij binnenkort zelf een eigen team op voor een van onze niche brands.

Werken bij Vibe is meer weten van minder

Met de juiste kennis kom je verder. Op onze werken bij vibe pagina lees je hoe wij ons werk doen en hoe we zorgen dat jij als nieuwe collega net zo snel groeit als ons bedrijf.

Naar werken bij Vibe


Lifelong learning