Ervaringen van een Viber – Steffanie van den Bos

De juiste professionals verbinden aan de juiste organisaties, dat is onze passie. Dit kunnen we alleen doen als wijzelf ook vakbekwame en gedreven mensen hebben, die zich verdiepen in de IT-nichemarkten en weten hoe zij opdrachtgevers en professionals het best van dienst kunnen zijn. Mensen zoals Steffanie van den Bos, Business Manager. “Het is voor mij als manager heel belangrijk om een gemeenschappelijk doel te hebben waar we allemaal naartoe werken. Dit houdt de drive en energie in een team hoog.”

Ondernemingsgezind

Steffanie studeerde aan de Mode Academie in Amsterdam en richtte na haar afstuderen haar eigen modelabel op samen met een vriendin. Dat ondernemerschap is iets dat alle Vibers gemeen hebben: altijd net iets meer willen dan de rest en eigen kansen creëren. Binnen Vibe Group wordt gewerkt volgens het principe ‘meer weten van minder’, dus jouw eigen niche is jouw eigen verantwoordelijkheid en als het ware jouw eigen onderneming binnen de onderneming. Het was niet heel verrassend dat Steffanie werd ‘gescout’ door niemand minder dan een van de co-founders van Vibe Group, Bernd van Baars: haar ondernemerschap viel op. Inmiddels is zij Business Manager en leidt zij meerdere Managers van Spilberg en Eswelt. “De kracht van een goede manager ligt in de menselijkheid: stel je kwetsbaar op en ga de connectie aan, zowel met je eigen team als met de professionals en organisaties waar je contact mee hebt. Dat loont.”

Lees ook het blog Eigen business binnen de IT

Lifelong learning

Om de niches van binnen en buiten te leren kennen en te begrijpen waar de behoeftes in de markt liggen, is goede begeleiding en continue bijscholing essentieel. “Dat is wat mij het meest aantrok in Vibe Group: het aanbod in Learning & Development en de duidelijk uitgewerkte carrièrepaden”, zegt Steffanie. “Lifelong learning is hier geen loze belofte, het wordt daadwerkelijk waargemaakt. De afgelopen jaren heb ik me daardoor kunnen ontwikkelen tot een ware specialist en manager.” Daarnaast identificeert zij zich volledig met de kernwaarden van Vibe Group: intelligentie, kwaliteit, plezier, authenticiteit en gedrevenheid. “Voor mij staat gedrevenheid bovenaan. Niets komt vanzelf, maar alles is mogelijk: als je er maar hard genoeg voor werkt.”

Bekijk ook hoe Inge Lifelong Learning ziet

Gelijke kansen

Authenticiteit is ook erg belangrijk voor Steffanie, niet op de laatste plaats omdat zij zich als vrouw begeeft in een wereld die voornamelijk gedomineerd wordt door mannen. “Het is als vrouw essentieel om dicht bij jezelf te blijven. Stel jezelf kwetsbaar op als manager, wees af en toe goed kritisch op je eigen gedrag en blijf jezelf continu ontwikkelen, dan kom je er wel. Ik vind het mooi om te zien dat er ook steeds meer vrouwen aan de top komen binnen Vibe: iedereen krijgt echt gelijke kansen.”

Werken bij Vibe is meer weten van minder

Met de juiste kennis kom je verder. Op onze werken bij vibe pagina lees je verder hoe wij ons werk doen en hoe we zorgen dat jij als nieuwe collega net zo snel groeit als ons bedrijf. Ook kun je via bijgaande links de ervaringen van andere Vibers lezen.


Steffanie van den Bos - Senior Team Manager